понеделник, 30 март 2009 г.

Преглед на печата -30.03.2009 г.


в-к 24 часа

"Очаквам ДПС и НДСВ да са заедно за изборите", е озаглавено интервю в "24 часа" на Греъм Уотсън, лидер на групата на либералите в Европейския парламент, който от днес е на посещение у нас.
-----

в-к Монитор

"Дебатът срина ГЕРБ и повлече надолу десните", коментира в материал в "Монитор" социологът Юрий Асланов. Спад с над 5 пункта в електоралната подкрепа за ГЕРБ, както и с 2.6 на сто за обединените СДС и ДСБ е крайният резултат от лидерския дебат между БСП и ГЕРБ, твърди социологът.
-----

в-к Труд

"Тошко Тодоров - отстранен чрез издигане", коментира "Труд". Тошко Тодоров, бившият шеф на данъчното в Добрич, бивш заместник-шеф на дирекцията във Варна и експерт към Централно управление на НАП в София, икономически съветник на ГЕРБ и нещатен служител на ДАНС бе посочен от премиера като човек, срещу когото има достатъчно сериозни сигнали до прокуратурата и до парламентарната комисия за борба с корупцията за прикриване на източване на ДДС, припомня вестникът.
-----

в-к Дневник

"Шест версии за изчезването на собственика на "Киров", съобщава "Дневник". Бизнесменът Киро Киров е в неизвестност от петък, припомня вестникът. Основната версия, по която се работи, е отвличане. Вчера синът му заяви неочаквано, че бизнесменът е в чужбина по личен въпрос и не се знае кога ще се върне, допълва "Дневник", който избира темата за водеща.
-----

в-к Сега

"Кабинетът бори кризата, като строи фонтан и мототиста", е челното заглавие на "Сега". Екзотични и съмнително скъпи проекти на общините ще финансира правителството с пари от бюджета точно преди изборите, коментира изданието. Сред тях са мотописта в община Троян, медицински център на мотополигон "Горна Росица", фонтан и камбанария на църква в община Драгоман.
-----

в-к Класа

"Хващаме нарушения в обществените поръчки с предварителен контрол", обяснява пред "Класа" Миглена Павлова, изп. директор на Агенцията по обществени поръчки. Нова функция на агенцията е предварителният контрол на процедурите по договаряне без обявление. Това е най-непрозрачната по характер процедура, отбелязва тя. От началото на годината сме проверили 26 преписки и в 13 установихме, че избраната процедура не е съобразена със закона, посочва Павлова.

Етикети:


Споделете

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница