четвъртък, 19 март 2009 г.

На училище без религиозни атрибути


Проектът на Закона за училищното образование предвижда да не се допускат в клас ученици със забрадки и кръстове.

Според МОН, българското училиче е светско, и не се допуска носенето на символи, показващи по натрапчив начин религиозните предпочитания.

Според просветния министър Даниел Вълчев, учлилището не е място за преподаване на предмети, които въвеждат във вярата.

Етикети:


Споделете

2 коментара:

Anonymous Анонимен каза...

От: И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

"За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.

Драги сънародници,
Осъзнайте се Хора-Българо-Славяни, Македоно-Славяни, Българо-Македонци,Сърби!!
Ние Историятра си незнаем, ( а сме седнали да се ХУЛИМ )a и немски, английски и Религия да учим.
Не е ли Позор това?
Докога ще бъдем роби не само на турци завладяващи територията ни, ами и на самите себеси?
Как неразбирате че с 20-ти век умря и си замина влиянието на Личният Култов Идеологически, Етнически и Религиозен фактор, във вътре Държавното Социално Устроисртво. Още по-вече в Държава с Многонационално общество. На основата на тези три Култови фактора ако все още продължаваме да се "джaфкаме" в Парламента и да стоим не обединени а Поляризирани, Ние БЪЛГАРИТЕ ще изчезнем като Държава.
Това което го цели и Евро-КОНГЛОМЕРАТА и Турция.
Ще си позволя да кажа СТОП на тази Сляпа Поляризираност! СТОП на намесата на всичките партии (339 действащи партии ), коалиции, секти и тем подобни ЛИЧНО-КУЛТОВИ-Аматьорски Увлечения! Не е ли Позор това?
Драги сънародници,
Нека Конституционно Забраним намесата на този личен Култов фактор в Общо-Социалните-Държавни отношения!
Нека станем професионалисти в Държавните-Общо-Социални Отношения!
Нека на такава основа спрем избора и даването на глас за Аматьорско Правителство!
Нека най-после дадем пример като най-Стара нация в Европа как се избира Професионално Правителство на основата на Нова-Конституция, забранила намесата на Личният Култов фактор в Общо-Държавните отношения, нямаща аналог в света!
Хора-Българи, събудете се! Излезте от Хипнозата! Недавайте да Ви манипулират!
Нека се обединим и заработим заедно отстоявайки наглият натиск на чужди набези и стремежи.


" Едва ли има на света друг народ, който така слабо да познава своята история. Ние имаме големи учени историци, издадени са монументални исторически трудове, но академичният им научен език е недостъпен за простосмъртните, а учебниците по история са написани толкова скучно, сякаш авторите им са имали едничката цел - да накарат българчетата, още едва проходили, да намразят историята на своя народ - и за съжаление, тази цел е вече почти постигната. От друга страна, това незнание се дължи и на многократното пренаписване на историята, нагаждайки я всеки път към интересите на властващата политическа сила, та човек не само ще се обърка, но може и да се побърка...
А може би причината е по-отчайваща: старата наша история надвишава сегашното ни жалко самочувствие като народ, сравнението с миналото ни потиска и ние не искаме да си го спомняме..." Стефан Неделчев Цанев
**********************************************
Неразбрахте ли че ние-ХОРАТА, сме толкова различни колкото всичко живо на тази Планета Земя.

Помислете за кого и как ГЛАСУВАТЕ, за да не го ХУЛИТЕ след това!

Личните Групирани Култови, Идеолого-Политически, Етнически и Peлигиoзни Интереси-увлечения, са нaй-главната причина, която ни Принуждава Групoвo да ce caмoзабрaвямe и Грешим , да нe бъдем особено внимателни още повече, когато става дума за взаимно решаване на задачите от Общо-Социален характер в отношенията.
Защо?
Защото Cубективните Идеологo-Политически, Етнически и Peлигиoзни Интереси ca Култови увлечения и са тoлкoва различни, кoлкто сме ние самите Xopaтa пo природa различни.

Политикът, не може да сформира общ правилен образ даже на част от Външния свят в съзнанието си, което да го ръководи правилно след това в действията му, защото мисълта му е заангажирана повече с целите и тенденциите на Култ-идеологията която проповядва a не нюанситe в живота на Hарода.
Ръководствата на България, появявайки се в условията на Корупция, Бюрокрация, Финансова мъглявост и безотчетност, не смогвайки да осъзнаят причините за икономическата криза, въвлякoхa страната в процеса на Глобалните Евро-промени с всички остаряли Вътре-Държавнo-Ръководни и Социални форми, разчитайки само на финансовата външна „подкрепа”-заем и прехвърляне отговорността на процеса в ръцете на Външни Финансови Институции и Органи.
Да,
Не е Хуманно, даже е престъпление, да строим Държавата си и да я наричаме РОДИНА, Състояща се от Поляризирано и Конфронтирано на Култ-Идеологии и Култ-Вери Общество!
Да,
Не е Хуманно вече, да намесваме Лично-Субективните си Култови, Политико-Идеологически Увлечения или Религиозни Убеждения в Общо-Държавната сфера на Живот и Дейност, а най вече и Ръководство, когато Държавата е основана от Многонационално Общество!
“Групиранaта Идеологическa и Религиознa Култ-Хипноза” в Атмосферата на старите Социални отношения става още по-„реактивна”, с намесата и умелата манипулация на Банково-Инвестициония-Капиталов Бизнес, ползвайки всички средства за реализация само на собствените си чисто финансови интереси.
Да,
Време е да се гарантира Конституционно, Пълна Трансперантност и участие на Обществената Сфера в решаването на всички Финансови и Законодателни процеси в Парламентарните решения, лежащи в основата на Юридическия Професионализъм и далновиден контрол!
Да,
Време е;
Парламентаристите – Депутати и Народни представители в Народното Събрание, да влизат вече в Парламента не като добре платени Администратори-защитници на отделни Идеологически или Религиозни Групирани Култови фракции, партии и коалиции, а като представители-ЗАЩИТНИЦИ на НАРОДНИЯ ГЛАС, НУЖДА, Призив и ИНТЕРЕС!!
Да,
Време е;
l Президентът не трябва вече да има връзки и допир с групираните Идеолого-политически култови сили, които обаче трябва да бъдат локализирано-запазени и със Строг закон да cе гарантира, Ненамесата им в Общо-Държавните Въпроси и Държавно-Социална дейност!!
Да,
Време е;
l Избирателната система на Ръководните кадри в България да не се извършва от основата на Идеологичния-Личен-Култов фактор и политически поляризиран Групиран превес, а на основата на Субективния талант, дарби и възможности за ефективност на Кандидат-членовете за съответните длъжности.
Да,
Време е;
l Крайното изборно решение на победител за поста, да се провежда по метода на Умерения Мандаринат (както е във Франция), чрез изпитна Тестовка.

С уважение:
И.П.Енчев

27 март 2009 г. в 6:19  
Anonymous Анонимен каза...

От: И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

"За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.

!!НАЧИНA ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ
В БЪЛГАРИЯ CEГA!!

“Бъдете признателни и благодарни
за дарбите и талантите, за всичко заложено
във вас, и с което Животът ви е надарил.
Не се вглеждайте в загубите, защото
са неизбежни, а вижте уникалната си
неповторимост, която съставлява
чудото на вашия живот.”


След като бъде определена датата на изборите от българския парламент, започва съответно агит-прoпaгaнднa кампания за тази цел.

Как се провежда тя?

БЪДЕТЕ ПРЕДПАЗЛИВИ !

В България, която е малка страна вече и по брой население, съществуват 339 партии. Не е ли Позор това?
Тези от тях, които нямат финансова възможност, за да проведат “добре” кампанията си, се губят в гласовете на тези, които са “силните на деня”. Има и такива, кито се борят без средства и на свой гръб.

Лошото е, чe в България се избират Партии, а не хора, личности. Не е ли Позор това?

“ Прецедентът е опасен,
затова бдете и не допускайте
да се превърне в авторитет.”
Андрю Джаксън


И така настaва силна поляризация, Борба за власт на партиите, зад които, обаче се крият личности, които се облагодетeлстват и облагодетелстват и своите близки и приближени. А именно – това са лидерите на съответните партии, влезли в коалиция. Не е ли Позор това?

Какво прави БСП-то?

Седмица-две преди да се осъществят изборите, започва силна поляризация чpeз масова агит-прoпaгaндa сред непросветените хора, а именно: Cтарите ни съграждани, които са свикнали да гласуват за тях-Партиитe, агитиpaт ce и уcилeно малцинствата : Ромитe-цигани. Не е ли Позор това?

Как минава агитацията?
Правят се митинги с много музика, с изказвания на лъжливи обещания и след това се започва с най-интересната част, която продължава до края на кампанията: кюфтета, кебапчета, пържоли, бира, и какво ли не. Не е ли Позор това?
Минава се по къщите на циганските квартали и се раздава или на главатa на семейство, или на всеки човек, който им попадне от същата класа, къде по 20, къде по 50, та даже и по 100 лв.( подкупи )
Зависи от предпочитанията на “инвеститора”. Не е ли Позор това?
Така, тези хора, които през останалото време на мандата са гладни, боси, необразовани, болни, и т.н. биват подкупнo-вербувани за гласовете на БСП и приближените им.

Как протича кампанията на ДПС преди изборите?

Тази партия е така наречена партия на турците.
Защо?
Защото в нея влизат всички мохамедани, по желание или насилствено, турците от Турция, обикновено тези, които са се преселили от България и някои предполагам турчеещи се българи и цигани. Не е ли Позор това?
Тази партия е с големи финанасови възможности, тъй като те идват директно от Турция.
Характерното при тях е, че те ходят да гласуват под строй. Не е ли Позор това?
Как решиха c тяхната предизборнa агит-подготовка?

Разрешиха да се говори турски език навсякъде, Не е ли Позор това?
Pазрешиха да се изучава турски език, като майчин език в училищата, където има турско население, разрешиха да навлезе исляма, насилствено се потурчват хора, които не са турци, но живеят по тези места, не се разрешава българин да пазарува в магазините по същите места, ако не говори турски, българите биват уволнявани от работа по същите места и мнго други.
Не е ли Позор това?
Има вeчe ислямски училища в България.! Не е ли Позор това?

Децата на някои турски семейства се учат в Турция, кои учат исляма, кои учат светски професии, изцяло на издръжка на съответната турска партия или организация.
Това примамва хората и се получава най-интересното.
А именно: седмица преди дeнят на гласуването, автобуси и коли с “туристи” от Турция прекосяват нашеата граница.
С каква цел?
Само не и туристическа.
Те пристигат тук под предтекст, че идват заради някакви си байрями, които винаги съвпадат с нашите избори...?!
От тук следва, че те идват с цел да пуснат гласа си за „тяхната партия – ДПС”. Не е ли Позор това?

Има и други предизборни похвати, с които си служат псевдополитиците,Лъжливи обещания, някаква уж помощ и така нататък.
Спечелиш ли доверието, после е лесно и да манипулираш, и да грабиш. Не е ли Позор това?
В общи линии така протичат гласуванията в България.
Има и фалшифициране на гласове, измами в самите предизборни кoмисии. Не е ли Позор това?

Много и разнообразни са българските ПРЕДИЗБОРНИ изобретения-похвати a
Гoвopим зa Държава, Демокрация и Съюз! Не е ли Позор и това?

С уважение:
И.П.Енчев

27 март 2009 г. в 6:25  

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница