петък, 11 декември 2009 г.

Всяка сутрин различна гледка в къща слънчоглед


Различният пейзаж пред прозорците не изисква никакво усилие,


Сподели във Facebook


защото къщата се върти върху голяма платформа. Трите спални, кабинетът и всекидневната с кухненски бокс, могат да бъдат командвани без да се налага някой от членовете на домакинството да става от канапето. Семейство Ерингам живеят в къщата, намираща се на около 40 км от град Уингам в Нов Южен Уелс, Австралия, от три години.
Осмоъгълната конструкция е монтирана върху кръгла основа, задвижвана от два малки електромотора, големи колкото този на перална машина. Командите се подават от домашния компютър или панел, монтиран на стената. Пълното завъртане отнема около половин час при нормална скорост и 2 часа при забавена. Люк Еверингам е звукоинженер и автор на идеята, която се родила всъщност при разговор със съседите. Един от тях казал, че би искал да завърти малко къщата си за да има повече светлина и Деб Еверингам подхвърлила, че ще е добре ако можеше да се живее в къща, която се движи.
Уингам споделят на интернет сайта си, че на приливи и отливи са планирали къщата близо 10 години. През 2002г. решили, че най-после трябва да се махнат от 87-годишната си селска къща, превзета от мравките и седнали да смятат колко ще излезе въртящата се къща. Когато установили, че цената е приблизително колкото на стандартен нов дом със същите размери, семейството започнало строежа. Едноетажната сграда струва около 700 000 австралийски долара (641 000 щатски долара).

Етикети:


Споделете

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница