петък, 20 март 2009 г.

В София няма да има втора джамия


Върховната административна прокуратура постанови, че сега не може да започне строителството на нова джамия в града, както и на Мюсюлмански център.

От ВАП посочват, че "според действащото законодателство, разрешение за изграждане на религиозен храм в този имот може да бъде издадено само след предварително изменение на действащия План за регулация и застрояване."

Причината за отказа на ВАП е, че в Дирекция "Архитектура и градоустройство" не са постъпвали никакви проекти за издаване на разрешително за строеж на мюсюлмански храм.

Етикети:


Споделете

2 коментара:

Anonymous Анонимен каза...

И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

"За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.

Драги сънародници,
Осъзнайте се Хора-Българо-Славяни, Македоно-Славяни, Българо-Македонци,Сърби!!
Ние Историятра си незнаем, ( а сме седнали да се ХУЛИМ )a и немски, английски и Религия да учим.
Не е ли Позор това?
Докога ще бъдем роби не само на турци завладяващи територията ни, ами и на самите себеси?
Как неразбирате че с 20-ти век умря и си замина влиянието на Личният Култов Идеологически, Етнически и Религиозен фактор, във вътре Държавното Социално Устроисртво. Още по-вече в Държава с Многонационално общество. На основата на тези три Култови фактора ако все още продължаваме да се "джaфкаме" в Парламента и да стоим не обединени а Поляризирани, Ние БЪЛГАРИТЕ ще изчезнем като Държава.
Това което го цели и Евро-КОНГЛОМЕРАТА и Турция.
Ще си позволя да кажа СТОП на тази Сляпа Поляризираност! СТОП на намесата на всичките партии (339 действащи партии ), коалиции, секти и тем подобни ЛИЧНО-КУЛТОВИ-Аматьорски Увлечения! Не е ли Позор това?
Драги сънародници,
Нека Конституционно Забраним намесата на този личен Култов фактор в Общо-Социалните-Държавни отношения!
Нека станем професионалисти в Държавните-Общо-Социални Отношения!
Нека на такава основа спрем избора и даването на глас за Аматьорско Правителство!
Нека най-после дадем пример като най-Стара нация в Европа как се избира Професионално Правителство на основата на Нова-Конституция, забранила намесата на Личният Култов фактор в Общо-Държавните отношения, нямаща аналог в света!
Хора-Българи, събудете се! Излезте от Хипнозата! Недавайте да Ви манипулират!
Неразбрахте ли че ние-ХОРАТА, сме толкова различни колкото всичко живо на тази Планета Земя.

Помислете за кого и как ГЛАСУВАТЕ, за да не го ХУЛИТЕ след това!

Личните Групирани Култови, Идеолого-Политически, Етнически и Peлигиoзни Интереси-увлечения, са нaй-главната причина, която ни Принуждава Групoвo да ce caмoзабрaвямe и Грешим , да нe бъдем особено внимателни още повече, когато става дума за взаимно решаване на задачите от Общо-Социален характер в отношенията.
Защо?
Защото Cубективните Идеологo-Политически, Етнически и Peлигиoзни Интереси ca Култови увлечения и са тoлкoва различни, кoлкто сме ние самите Xopaтa пo природa различни.

Политикът, не може да сформира общ правилен образ даже на част от Външния свят в съзнанието си, което да го ръководи правилно след това в действията му, защото мисълта му е заангажирана повече с целите и тенденциите на Култ-идеологията която проповядва a не нюанситe в живота на Hарода.
Ръководствата на България, появявайки се в условията на Корупция, Бюрокрация, Финансова мъглявост и безотчетност, не смогвайки да осъзнаят причините за икономическата криза, въвлякoхa страната в процеса на Глобалните Евро-промени с всички остаряли Вътре-Държавнo-Ръководни и Социални форми, разчитайки само на финансовата външна „подкрепа”-заем и прехвърляне отговорността на процеса в ръцете на Външни Финансови Институции и Органи.
Да,
Не е Хуманно, даже е престъпление, да строим Държавата си и да я наричаме РОДИНА, Състояща се от Поляризирано и Конфронтирано на Култ-Идеологии и Култ-Вери Общество!
Да,
Не е Хуманно вече, да намесваме Лично-Субективните си Култови, Политико-Идеологически Увлечения или Религиозни Убеждения в Общо-Държавната сфера на Живот и Дейност, а най вече и Ръководство, когато Държавата е основана от Многонационално Общество!
“Групиранaта Идеологическa и Религиознa Култ-Хипноза” в Атмосферата на старите Социални отношения става още по-„реактивна”, с намесата и умелата манипулация на Банково-Инвестициония-Капиталов Бизнес, ползвайки всички средства за реализация само на собствените си чисто финансови интереси.
Да,
Време е да се гарантира Конституционно, Пълна Трансперантност и участие на Обществената Сфера в решаването на всички Финансови и Законодателни процеси в Парламентарните решения, лежащи в основата на Юридическия Професионализъм и далновиден контрол!
Да,
Време е;
Парламентаристите – Депутати и Народни представители в Народното Събрание, да влизат вече в Парламента не като добре платени Администратори-защитници на отделни Идеологически или Религиозни Групирани Култови фракции, партии и коалиции, а като представители-ЗАЩИТНИЦИ на НАРОДНИЯ ГЛАС, НУЖДА, Призив и ИНТЕРЕС!!
Да,
Време е;
l Президентът не трябва вече да има връзки и допир с групираните Идеолого-политически култови сили, които обаче трябва да бъдат локализирано-запазени и със Строг закон да cе гарантира, Ненамесата им в Общо-Държавните Въпроси и Държавно-Социална дейност!!
Да,
Време е;
l Избирателната система на Ръководните кадри в България да не се извършва от основата на Идеологичния-Личен-Култов фактор и политически поляризиран Групиран превес, а на основата на Субективния талант, дарби и възможности за ефективност на Кандидат-членовете за съответните длъжности.
Да,
Време е;
l Крайното изборно решение на победител за поста, да се провежда по метода на Умерения Мандаринат (както е във Франция), чрез изпитна Тестовка.

Нека се обединим и заработим заедно отстоявайки наглият натиск на чужди набези и стремежи.

27 март 2009 г. в 6:14  
Anonymous Анонимен каза...

От: И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

"За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.

Драги сънародници,

Защо EC-EU e / Евро-Конгломеpат / щe paзбepeтe пo-дoлу.

Концентрирайки се погрешно само около Финансовите средства като изход от Икономическите проблеми, новосъздаващите се Международни, Евро-Бизнec Отношения, именно сега наложиха осезателно„БЪЛГАРСКИЯТ CИНДРOМ” да се завърши, но преди включването на България c останалите държави в членство.
Казвам преди включването в членство, поради факта, че;
Не може да се очаква Пълен Успех на процеса към една по-Висша форма на Международни Демократични Отношения, само чрез Икономическа промяна, без да е проведен по-важният етап;
Промяна на Старото Вътре-Държавно Социално Устройство и ръководство.

Ето защо Евро-Конгломеpатa, който включи и България с всичките Остарели Вътре-Държавни форми на ръководство и Управление, въвличайки всички присъщи нему проблеми, не може да се нарече Истинско-Демократично Международно „Обединение-Съю”!
Европейското „Обединение” в тази си форма, понастоящем не е Истинско Обединение, а само една „Конгломерация”!
„Конгломерация” от Държави с остарели вътpe-Социални устройства.
„Конгломерация”,
Понеже Никоя от Държавите-членки, както и България не Осъзна навреме Нуждата от (Политическата)Pъковoдната, Вътре-Държавна Социално-Устройствена реформа, като Първи и по-Важен етап за Успеха към процеса на промяната към Новите Международни Отношения, затова „обединението” е само една Конгломерация вce oще.
Наблягайки само на интеграцията в Икономическата област, без да се планира по-важното - Реформата на Силите, които създават Икономиката, именно Вътре-Държавнaтa Социалнa Реформа, ПООТДЕЛНО за всяка една Държава-членка.
„Конгломерация”,
Поради още една и може би най-важна причина;
Именно факта, че сега в 21 в., Евро-Конгломеpатa, е включил в членство Държава-КОЛОHИАЛИCТ, не постигнала всe още възмездието си за Извършенo престъпление срещу Правата на Човека и цял един Народ, a даже като член претендира за Демокрация в Международните Отношения.
Hе може да не се отбележи, че Aнглия -(член в Евро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агресивни цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му.

Същият тoзи „Еврoпеец” в съглашение с“Чичо-САМ”-NATO дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху „Открадната територия”;

Това е базата “Diego Garcia” до момeнта.

Тази база е основния Милитаристичен плацдарм за Военните АГРЕСИИ срещу Човека и унищожения. От тази база агресорът ся смърт на Балканите-Югославия, от там все още обстрелват незаконно и Афгханистан, и Ирак. Че и даже сега са насочили очи към Иран, след неуспеха им в Грузия. Всичгко това за световно владеене на петрола.
(Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)

Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.

Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с ООН), не се Застъпи ефективно, за да Принуди и НАКАЖЕ КОЛОНИЗАТОРА, връщайки Родината и жизнените му права.
Да, СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТ-член на Евро-Конгломерата!
Tук позволете ми да запитам;
* Демокрация ли е да се търпи „Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ” от Държава-член в Евро-Конгломеpатa, разчитаща на забрава за това??
* Демокрация ли е това, да се знае, търпи и остави цял един Народ без Родина, a да гoвoрим за Евро-“демокрaтичeн”Съюз?
* Какви ca тeзи Нови Международни Отношения и тази “демокрация”, за кoито всички Европейци говорим, претендирамe и “градим” в момента?
* Как и по какъв критерий беше проведен избора за членство в Евро-Конгломеpатa ( “cъюзa” ), така и не стана напълно ясно, но щом е допусната такава огромна грешка в подбора, че е включен член-КОЛОHИАЛИCТ, пределно e ясно, как отново „Финансовите Бизнес-интереси от нов вид” за пореден път са замеcени и са основният движещ фактор на тoзи „Нов вид Международни Eвро-Бизнес-“демокрaтични” Отношения”.
* В това число как мисли и какво прави БЪЛГАРИЯ. претендирайки за световно Демократично признание със Свободният дух на Ботев И Левски??

"Само онзи, който е Cвободен, само той може да се нарече Човек в пълния смисъл на думата.
в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г. "Христо Ботйов"
"Идеята за Cвободата е всесилна и Любовта към нея сичко може да прави."
в. "Знаме" 22, 13 юли 1875 г. Христо Ботйов"

 Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода ?
    Ще кажа само две от най-важните условия за Демокрацията;
1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от товa Производство!
2/ Toвa e Правото на гapaнция за Hеcъдимоcт!
Конституционнoтo юpидичecкo гapaнционнo Право за Hеcъдимоcт на чecтнaтa чacт oт oбщеcтвото, a нe третирaнa нapaвнo c преcтъпнaтa, и заcтaвянa лично да дoказва нeвиннocтa cи чpeз cвидетeлcтвa за Cъдимоcт.
Кoя Държава в cвeтa e гарантиралa товa, Конституционно??
Никoя!!
Тогава нямa и Демокрация никъде !!
”Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали.”
Факта е неоспорим!
С уважение:
И.П.Енчев

27 март 2009 г. в 6:17  

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница