неделя, 22 март 2009 г.

Видеоигрите с убийства - забранени в Германия


Близките на децата, загинали преди повече от седмица в югозападна Германия от ръката на младеж, са изпратили отворено писмо до властите, в което основните искания са: - да се забранят видеоигрите с насилие и убийства, да бъдат намалени сцените с насилие по телевизията и децата да нямат достъп до оръжие.

Писмото беше разпространено в навечерието на днешната възпоминателна церемония в градчето Виненден. Сред присъстващите на траурната служба бяха представители на властите - президентът Хорс Кьолер, канцлерът Ангела Меркел, министри.

Те бяха дошли да почетат заедно с жителите на градчето паметта на убитите. На 11 март 17-годишен младеж застреля с пистолета на баща си 15 души, след което се самоуби. При разследването беше установено, че той е прекарвал часове пред компютъра в игри с насилие.

Трагедията във Виненден възобнови обществената полемика за правото да се държи оръжие в жилището. Въпросът беше актуален и през 2002 година, когато 19-годишен младеж от източногерманския град Ерфурт застреля 16 души.

Етикети:


Споделете

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница